6., rész - Folyik az építkezés

Folyik az építkezés. (Képek)
A képeken látszik, hogy nem mindig volt jó idő. Szerencsére, nagyon rosszkor nem jött nagy eső (pl. rossz lett volna ha közvetlenül a betonozáskor vagy az azt követő néhány órában jött volna, de szerencsére nem volt ilyen).

Mikor még csak az alap volt meg, akkor nagyon kicsinek tűnt az alapterület. Aztán amikor egy alap betonréteg volt, akkor már egy picivel nagyobbnak tűnt. Ugyan így nagyobbnak tűnt amikor a főfalakat felrakták. Most hogy a válaszfalak is megvannak, most ismét egy kicsit kicsinek tűnnek az első szobák. Főleg annak tükrében, hogy kiderült ikreket várunk. Talán jó lett volna egy nagyobb szobát építeni a gyerekeknek, de most ez van és így lesz jó!

Talán még nem írtam, de a fő kivitelezőn kívül, asztalossal, gépésszel és villanyszerelővel kellett felvenni a kapcsolatot. Mindegyikkel egyeztettünk.

A villanyszerelő első körben elintézte hogy legyen villanyóránk és hogy be legyen kötve a villany a szemben lévő oszlopról. Második körben (a tervek alapján) készített egy előzetes kalkulációt amit mi elfogadtunk. A harmadik körben (itt tartunk most) elkezdték a munkát, de még ezt megelőzően a helyszínen végégminetünk és összeírtuk mit hova szeretnénk, milyen kapcsolók, hány konnektor, hol legyen kinti világítás stb.

Az asztalossal is egyeztettünk többször is. Vele könnyebb volt mert megmondtuk a színeket, hogy milyen üveg legyen, milyen stílusú legyen a bejárati ajtó és ennyi. Egy tolóajtó volt ami egy ideig kérdéses volt (mert mi olyan tolóajtót szerettünk volna ami bejárati ajtó is, azaz kívülről is lehet nyitni/zárni) Minden megoldódott, most augusztus közepén fog nekiállni a legyártáshoz.

A gépészet kivitelezőjével is egyeztettünk. Itt csak a fűtés jelentett komolyabb átbeszélni valót. A vége az lett, hogy minden helyiségben (kivéve kamra) lesz padlófűtés, és a három szobában és a fürdőben lesz falfűtés is, valamit a nappaliban lesz mennyezetfűtés is. Egy erre való számítógépes programmal határoztuk meg a szükséges fűtő-falfelületeket. Remélem nem fogunk csalódni ezekben a relatíve új technológiákban.

A kivitelezőkkel nem kellett különösebben "kardozni". Néha kellett döntést hozni olyan kérdésekbe amit előre nem láthattunk, de nem volt soha probléma. Néha próbált mindegyik rábeszélni a - szerinte - egyszerűbb/jobb megoldásra, de végül a mi akaratunk döntött. Persze mindent megbeszéltünk velük, mégis csak Ők értenek hozzá.

Egyenlőre ismét ennyi. A képeket folyamatosan frissítem.

padlofutes

Es nem a mi cegunket kerted fel a padlofutes megtervezesere?!
Hat ilyet. Pedig nagyon megerte volna am, ha innen odaszallitjuk :) www.genius-ufh.co.uk Janko

monnyuk 1500km légvonalban.

monnyuk 1500km légvonalban. hmmmmm... :-)

Örülök hogy Te is megnézted a képeinket!
Remélem nem csak a köv. osztálytalálkozón találkozunk. Legközelebb már az új lakásba hívhatlak! :-)

plazy