Tartalom átvétel

Blogok

9., rész Kész

Egy ideje nem írtam. El voltam foglalva minden mással, de ez talán látszik a képgalériában.
Legnagyobb örömünkre, nem csak mi olvassuk a saját írásunkat, és volt aki a végét hiányolja. Ennek a vissza nem utasítható kérésnek, és persze a teljesség igényének most igyekszem eleget tenni.

8., rész Lassan kész!

Ott tartottam, hogy megrendeltük a teraszok burkolatát, ami egy érdes felületű betonlap lett. A lerakása gyorsan ment és szép lett a végeredmény! Itt kérdés volt hogy a járda, ami szintén ugyanezzel van lerakva, milyen széles legyen. Én először 1m szélesnek gondoltam, ami 2.5 darab burkolólap szélességű lett volna, de ezt elvetettük mert az ikerbabakocsi már maga is több mint 80 cm széles. Ez okból 1.2 m széles lett.

7., rész - Gyorsan haladtunk!

Már olyan régen írtam, hogy lassan be is fejeződik az építkezés. Igaz, nagyon lelassult a dolog, de erről majd a következő részben

Az előző bejegyzésemkor ott tartottunk, hogy a falak álltak, a villanyszerelő elkezdett fúrni faragni.

6., rész - Folyik az építkezés

Folyik az építkezés. (Képek)
A képeken látszik, hogy nem mindig volt jó idő. Szerencsére, nagyon rosszkor nem jött nagy eső (pl. rossz lett volna ha közvetlenül a betonozáskor vagy az azt követő néhány órában jött volna, de szerencsére nem volt ilyen).

5., rész - Az építkezés megkezdése

Szóval a terveket újra beadtuk, immár a garázs nélkül. Így már minden elvileg rendben lesz/van. Ismét nagyon készségesek voltak velünk az építésügyi hatóság ügyintézői. Mindet sürgettek Ők is, hogy minél kevesebbet csússzunk a tervezet kezdéshez képest. Most is nagyon gyorsan meglett, bár még mindig benne van egy tétel ami nekünk nem annyira tetszik (tartószerkezeti kiviteli terv) de nem tudták törvényileg igazolni hogy ez miért is kell.

4., rész - Tervezés....

Miközben a telket nézegettük, már felvettük a kapcsolatot a tervezőnkel, akinek már több munkáját láttuk. Mivel a munkái szimpatikusak voltak, így megbíztuk Őt (ill. Őket, mert hogy a feleségével együtt terveznek) hogy tervezzék meg álmaink kacsalábon-forgó palotáját. A telekvásárlásban is segítettek azzal, hogy Ők más szemmel néztek a telekre, meglátták azokat az apróságoakt amiket mi nem.

3. rész - Telek vásárlás

Az egyik legfontosabb dolog, hogy hol legyen a telek. Mindenképpen egy kaposvár körüli településben gondolkodtunk. Megnéztük a telkeket a környező falunkban, mérlegeltük az árat, a kaposvártól mért távolságot, hogy jár-e helyijáratos busz arra és még rengeteg dolgot. Tudtuk, hogy vannak új kiosztású telkek kaposmérő végén. Pontjónak tűnt, mert a csatornázáson kívül minden megvan, az utat idén tavasszal építik meg. A még eladatlan telkeket megnéztük és két alternatíva maradt a 6-8 darabból. A sarok telkeket kizártuk, ahol sok földmunka lett volna azokat is.

2. rész - Az álmodozás

Mivel én világ életemben panelban laktam, de a nyáriszüneteket mindig falun töltöttem, így tudtam hogy miért jobb a családiház. Gondolom ezt a különbséget senkinek nem kell elmondanom. Elég csak arra gondolni hogy a 60m2-es panelban a nem szabályozható fűtésért havi 25-28eFt fizetünk télen és nyáron is 10 körül. Igaz hogy nálünk speciel nagyon meleg van és mi amúgy is jobban kedveljük a hűvösebbet, de azért fájt a szívünk amikor télen nyitott ablaknál kell aludni. Ennél nagyobb pazarlás nemtudom hogy van-e.

1. rész - Az építkezés

Úgy döntöttük, hogy a házasságunk után de még a gólya eljövetele előtt kiköltözünk a panelból. Abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy építkezhetünk.

Az építkezés menetét szeretnénk dokumentálni az álmodozástól a beköltözésig és még utánna is.
Elsősorban magunknak készítjük a blog-ot, hogy ha később megkérdi valaki hogy nálunk mint hogy csináltak, akkor könnyen tudjunk válaszolni.
Másodsorban a tervezőnknek és a kivitelezőnknek is szeretnénk egy kis reklámot csinálni, ezzel is öszönözve Őkert a legjobb munkára.