Tartalom átvétel

Babablog

warning: Creating default object from empty value in /home/kaposmodell/web/plazyhu/modules/taxonomy/taxonomy.pages.inc on line 33.

3., Túl vagyunk két hónapon

Nagyon gyorsan múlik az idő! Én szeretnék mindent ledokumentálni (a távol élő rokonok, barátok miatt, de magunk miatt is, mert milyen jó lesz majd évek múlva újra olvasni ezeket a sorokat), de nem nagyon van rá időnk.

Az előzőekben ott fejeztem be hogy megvolt a szülés, Anikó az őrzőben van, a gyerekek inkubátorban. A kórházi napok számomra gyorsan teltek. Minden látogatás egy élmény volt, még akkor is ha az első napokban nem láthattam a gyerekeket. A 3. napon, Anikó lekerült egy másik osztályra, ahol a nap nagy részében vele lehetek a gyerek. Itt az a szokás, hogy az anya kitolja a gyereket egy fogadó helyiségbe ha a rokonok jönnek, viszont nekünk megengedték, hogy inkább bemehessünk a kórterembe. Itt már a kezembe vehettem őket én is! Nem vagyunk túl szentimentálisak, nem történt az, ami a filmekben, hogy az Anya és az Apa meghatódottan, könnyes szemmel a gyermek ágya felett. Minket is meghatott, és nagyon örültünk természetesen, de nem volt az a nagy, katartikus élmény. Sőt! Amikor a kezemben fogtam Őket, mind a 2.5kg/főt, akkor nem éreztem őket annyira törékenynek, mint amikor pl. a keresztlányunk volt először a kezemben, vagy bárki másnak a gyereke. (bár hozzá is tenném, hogy nem sok gyerek volt eddig a kezemben)

2., A "születésnap"

(ez egy hosszú bejegyzés lesz.)
Ez a nap is eljött! Kicsit előbb is, mint hittük. Még most gyorsan leírok mindent, amíg minden apró részletre emlékszem.

2009.01.13 kedd
Még egy hónap volt az előre eltervezett időpontig (febr. 15.-ig) és még egy fél hónap volt, az orvos által ikerterhesség (gemini) esetén szokásosnak tekinthető időpontig.

A GEMINI program

Az építkezéssel egyszerre gondoltunk arra, hogy családot alapítunk! Na nem mintha ketten nem lennénk elegen, de most már nem kellene tovább várni! Azt is tudtuk, hogy (bár Én is hasonló körülmények között éltem születésem után) nem akarjuk a gyerekünket ill. gyerekeinket panelben felnevelni. Aki jár már nálunk az tudja, hogy lift hiányában gyalog kell felügetni az 5.-re, ami üres kézzel sem könnyű, hát még egy gyerekkel, babakocsival, szatyrokkal, játékokkal együtt! Így az utódokat attól (is) tettük függővé, hogy alacsonyabb házba költözünk!